Filosofia

 

El futbol ha de ser un mitjà més per a la formació integral del nen. Un treball físic, tècnic i tàctic ben adaptat a les edats, unit a una formació humana que en tot moment ha d'existir, dins i fora del camp de futbol, són les bases en les quals ens hem de recolzar.

Els principals objectius no són els resultats esportius a curt termini, que ja arribaran, sinó els resultats formatius en el sentit més ampli possible.

Les característiques de cada edat, ens han de condicionar el treball i les activitats a  realitzar. Així aconsiguirem un desenvolupament armònic i eficaç del propi jugador.
​No cal dir que com el nom de la nostra associació indica la nostra tasca és la d’ensenyar, la de formar esportistes i, més principal encara, la de formar persones.
​Els valors humans són els que han de regnar en el nostre dia a dia i som conscients que aquests s’han d’interposar per damunt de tot.

 

En la mateixa línia, i seguint fil per randa la normativa de règim intern, entra en escena la competició.
D'aquesta forma contribuirem, a còpia d´anys, a l'augment del nivell esportiu de l'Escola de futbol Delta de l'Ebre. A més, també es pretèn crear i potenciar una base formativa i uns hàbits físico–esportius que siguin beneficiosos per als nens i nenes de la nostra població i territori, aprenent a col·laborar, a relacionar-se en grup i a gaudir de l'esport en sí.

D´aquesta forma, esperem aconseguir un augment del bagatge futbolístic i psicomotriu, així com un millora en la formació esportiva pluridisciplinar dels nens de la vila i rodalies i, en un futur, de tota la comarca.

Missatge de Joan M. Martínez, coordinador de l'Escola

Des del principi dels nostres temps, l'ésser humà sempre s'ha recolzat en la suma dels esforços dels nostres antepassats​​. ​​

És evident que per a entrenadors joves com jo, resultaria gairebé impossible aportar alguna cosa nova al futbol, si no fos perquè podem aprofitar les experiències d'altres que, abans que nosaltres, s'han parat a reflexionar i a estudiar tot el referent a aquest esport tan increïble com és el fútbol.

​​

​Malgrat els esforços d'aquests entrenadors i estudiosos del futbol, jo sóc contrari a aquella frase que insisteixen a repetir comentaristes, aficionats i persones afins en general que "... al fútbol està tot inventat ..."

A cada mundial, competició internacional, etc. observem evidències que el fútbol evoluciona, sinó comproveu l'evolució dels sistemes. Cada any surt algun llibre que planteja noves formes d'entrenament.

És evident que hi ha una sèrie de paràmetres generals que són la base de sortida per a tots: tècnica, tàctica, preparació física o preparació psicològica i que no varien.  Però cada dia me n'adono més que tota la teoria que hi ha als llibres està molt bé, però, el que importa veritablement és la seva aplicació a la pràctica. I és que el futbol és un joc on influeixen incomptables variables que no podem controlar, i a més, encara que ho poguéssim fer, no són garantia d'èxit.

Per això, per a mi, l'important és treballar respectant una metodologia de treball, amb una ensenyança amb valors seguint un pla establert que té els seus objectius a llarg termini.

L´éxit de la Nostra Escola de Fútbol, passa per ser un grup unit de persones, persones capacitades i formades que possem la nostra experiència per  formar mitjançant la pràctica esportiva.

Coordinador

Joan Maria Martínez Casanova

ESPORTS  + VALORS = EDUCACIÓ

PUBLICITAT. Anuncia't al nostre web

 EDICIÓ WEB: Ignasi Fraiz Perez

Periodista i Màster Universitari en Màrqueting Digital

Comunicació Escola Futbol Delta de l'Ebre

@ignasifraiz